Daim kakku / Mantelisuklaakakku

Tein ystävättäreni syntymäpäiville tälläisen, joka oli myös hyvin suosittu syöjien keskuudessa.

Pohja

  • 200g tummia keksejä
  • 100g margariinia        

Täyte

  • 4 dl kermaa              
  • 1dl sokeria               
  • 200g vanilja rahkaa
  • 100g valkosuklaata
  • 100g Daim-suklaata
  • 6 liivate lehteä          

Koristelu

  • kermavaahtoa 
  • Daim raastetta


1. Jauha keksit murusiksi. Sulata margariini

ja sekoita se hyvin keksinmurujen kanssa.

2. pingota leivinpaperi 22-24cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja

ja painele pohjaseos sen päälle.                                            

3. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen

kylmään veteen

4. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lisää vaniljarahka.

Sulata valkosuklaa ja pilko Daim-suklaa veitsellä muruiksi. 

Lisää suklaat käännellen kerma-rahka seokseen.                 


5.Purista liivatteista kylmä vesi pois ja sulata ne

½ dl:ssa kiehuvaa vettä. Kun liivateseos on

jäähtynyt hieman, kaada se ohuena nauhana

täytteeseen. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

6. Laita kakku seuraavana päivänä tarjoiluastialle. Leikkaa   

se 12 osaan leivospaloiksi. (Itse leikkasin 16 osaan)         

7. Koristele leivospalat kermapursotuksilla ja

    murustetulla Daimilla ja taittele Daimista  

    paloja kermapursotuksiin. Muutama

   sokerihelmi kruunaa kakun.

Ohje on otette Unelmakakut -kirjasta ©