♥ Daim kakku / Mantelisuklaakakku ♥
Tein ystävättäreni syntymäpäiville tälläisen, joka oli myös hyvin suosittu syöjien keskuudessa.
Pohja
- 200g tummia keksejä
- 100g margariinia
Täyte
- 4 dl kermaa
- 1dl sokeria
- 200g vanilja rahkaa
- 100g valkosuklaata
- 100g Daim-suklaata
- 6 liivate lehteä
Koristelu
- kermavaahtoa
- Daim raastetta
1. Jauha keksit murusiksi. Sulata margariini
ja sekoita se hyvin keksinmurujen kanssa.
2. pingota leivinpaperi 22-24cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja
ja painele pohjaseos sen päälle.
3. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen
kylmään veteen
4. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lisää vaniljarahka.
Sulata valkosuklaa ja pilko Daim-suklaa veitsellä muruiksi.
Lisää suklaat käännellen kerma-rahka seokseen.
5.Purista liivatteista kylmä vesi pois ja sulata ne
½ dl:ssa kiehuvaa vettä. Kun liivateseos on
jäähtynyt hieman, kaada se ohuena nauhana
täytteeseen. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
6. Laita kakku seuraavana päivänä tarjoiluastialle. Leikkaa
se 12 osaan leivospaloiksi. (Itse leikkasin 16 osaan)
7. Koristele leivospalat kermapursotuksilla ja
murustetulla Daimilla ja taittele Daimista
paloja kermapursotuksiin. Muutama
sokerihelmi kruunaa kakun.
Ohje on otette Unelmakakut -kirjasta ©
Kommentit